Invånare uppmärksammades på Örebro slott

I förra veckan uppmärksammades kommuninvånarna Melker Hellqvist och Tina Sjöholm av landshövdingen på Örebro Slott.

Melker Hellqvist,  och Tina Sjöholm. 

Melker Hellqvist, Håkan Bergström och Tina Sjöholm.

Länsstyrelsen i Örebro län och landshövding Lena Rådström Baastad bjöd i förra veckan in till traditionsenlig länsmiddag på slottet. Syftet med midagen är att uppmärksamma personer som gjort betydelsefulla insatser i länet. Det är kommunstyrelsens ordförande i varje kommun som väljer ut två gäster som anses ha gjort något extra för respektive kommun under året. Håkan Bergström, vice ordförande i Hällefors kommunstyrelse, bjöd med Melker Hellqvist och Tina Sjöholm med motiveringarna:

Melker är egen företagare och har varit möbelhandlare i snart 60 år. Han äger Hällefors Möbel och har servat med möbler och varor för hushållet till kommuninvånare och tillresta. Melker har alltid haft en jättefin service, han tar sig alltid tid att prata med sina kunder och har fri utkörning i priset. En väldigt driven person och ett företag som funnits i kommunen länge.

Tina är en riktig eldsjäl inom civilsamhället och föreningslivet via Kooperativet Möjligheternas Hus. Hon och föreningen drev ett fik förra sommaren i Hällefors och kommer även göra så i sommar. I vintras var hon producent för kulturhelgen "Taggad" tillsammans med bland annat Kulturskolan i Hällefors. Hon håller även på att försöka att starta en paraplyorganisation för föreninga