Bergslagsbibblan växer

Hällefors och Ljusnarsberg ansluter till Bergslagsbibblan.

Bergslagsbibblan är ett samarbete mellan folkbiblioteken i Nora kommun och Lindesbergs kommun som har varit i gång sedan 2016. Snart är det dags för nästa steg - i september går folkbiblioteken i Hällefors och Ljusnarsberg in i Bergslagsbibblan!

Från och med i höst får du som bor i Hällefors, Lindesberg, Ljusnarsberg och Nora enklare tillgång till alla fyra kommunbibliotekens utbud av böcker, tidskrifter, filmer och ljudböcker med mera. Det blir också lättare att se vad som händer på de olika biblioteken och att använda bibliotekens digitala tjänster som e-böcker, e-ljudböcker, digitala tidningar och strömmande film.

Du kan låna och lämna tillbaka i vilken av kommunerna du vill och du kan beställa det du vill låna via webben och hämta utan kostnad på valfritt folkbibliotek i norra länsdelen efter några dagar. Det är gratis att låna och reservera sådant som finns på våra bibliotek.

I samband med sammanslagningen kommer du som har bibliotekskort i Hällefors eller Ljusnarsberg att behöva byta ut ditt nuvarande kort.

Mer information kommer snart.

Uppdaterad