Hällefors kommuns logotyp
engelsk
Finsk

Skulptur­parker

Mästarnas park

Mästarnas park

I Hällefors finns fem konstutsmyckade bostadsområden och en skulpturpark som ligger i Krokbornsparken.

Barnens skulpturpark

I Krokbornsparken finns en färglad och kreativ skulpturpark för barn. Möt de roliga djuren, klättra och kläng som du vill. Folkparken är Sveriges äldsta, anlagd 1796 av bergsrådet Detlof Heikenskiöld. Runt parken finns vackra naturstigar och även en Mullestig för barnen.

www.krokborn.se

Millesparken

Millesparken är en barockpark i fransk och engelsk stil, med den största samlingen av Carl Milles verk näst hans museum i Stockholm.

Läs mer om Millesparken

Mästarnas park

Mästarnas Park är formad som en klassisk svensk stadspark, så som de byggdes i 1950-talets början. Konstsamlingen i parken består av tolv skulpturer och spänner från 1700-talet, representerat av Johan Tobias Sergel, till 1950-talet och bland annat Arne Jones. Tyngdpunkten ligger vid 1900-talets första hälft.

Läs mer om Mästarnas park

Polstjärnan

Här finns verk av vår tids främsta skulptörer och keramiker. När mörkret fallit ger det konstnärligt placerade ljuset nya dimensioner av området.

Läs mer om Polstjärnan

Sinnenas och minnenas park

Sveriges största pedagogiska och terapeutiska park för äldre. Sinnenas park består av två trädgårdar, där upplevelser såsom hörsel, lukt, känsel, syn och smak stimuleras i trädgårdens olika rum, med plats för både gemenskap och återhämtning. I utkanten upplever man delar av den svenska skogen – här rinner en porlande bäck, där storlommen ibland hörs ropa. I Minnenas park finns en äng och en fruktträdgård, ett torp och en dansbana, rotunda, strövområden samt en liten samling skulpturer.

Läs mer om Sinnenas och minnenas park

Trasten

I Trasten finns bland annat skulpturer av Nils Ferlin och Gustav Fröding. Men även några skulpturer av djur.

Läs mer om Trasten

Hällefors kommun, Sikforsvägen 15, 712 83 Hällefors | 0591-641 00 | org.nr: 212000-1942 | kommun@hellefors.se