Energi och uppvärmning

Samhällsbyggnad Bergslagen driver energi- och klimatrådgivningen för Hällefors kommun. Rådgivningen vänder sig till allmänheten, organisationer, föreningar samt små och medelstora företag i kommunen.

På energi- och klimatrådgivningen kan du få hjälp med bland annat genomgång av den egna energisituationen, val av värmesystem, energispartips och energieffektivisering. Rådgivningen är kostnadsfri för alla.

Du kan även träffa energi- och klimatrådgivaren på följande platser och tider, efter att först bokat en överenskommen tid telefon 0581-812 34.

Hällefors Biblioteket, tisdagar cirka klockan 10.00–11.00
Grythyttan Biblioteket i Måltidens hus, tisdagar cirka klockan 11.00–12.00

På energiområdet finns det olika energibidrag och stöd att söka från olika aktörer.

Du kan utnyttja ROT-avdraget för flera energibesparande åtgärder. Exempel på energiåtgärder som kan omfattas av ROT-avdraget för arbetskostnader är borrning för bergvärme, grävning för jordvärme, byte av fönster och dörr, inmontering av solceller, byte av panna, montering och byte av ventilation och installation av värmepump.

skatteverket.se

Fyll i Energikalkylen så får du praktiska energisparande råd och tips på vad du kan göra hemma - allt från enkla spartips till att byta hela värmesystemet.

Länk till energikalkylen

Sidan är uppdaterad 11/9 2020 07.39.42