Viktigt att fortsätta hålla avstånd

Coronapandemin är inte över!. Vi ser en mycket oroande tendens till
ökad smittspridning i landet. Därför vill vi påminna om att vi lever i en annorlunda vardag och att vi måste fortsätta att hålla avstånd till varandra. Genom att hålla avstånd till varandra både inomhus och utomhus bromsar vi smittan.

Om våra kontakter åter ökar, finns en stor risk för en ny spridning. Håll avstånd med dem du möter i ditt arbete, i affärer, i naturen, på restauranger och krogar.

Vardagen är annorlunda i år. Under rådande coronapandemi måste vi alla hjälpas åt att välja bort saker och framför allt att tänka annorlunda. Vi bör därför avstå från att delta i större sociala sammanhang som fester, begravningar, dop, kalas och bröllop.

Tillsammans bromsar vi smittan! Fortsätt skydda dig och andra.

Stanna hemma när du är sjuk

Tänk även på att stanna hemma när du är sjuk, hålla avstånd, undvika trängsel och följa allmänna hygienrutiner. Arbeta hemifrån om det finns möjlighet och välj gärna att gå, cykla eller använda andra alternativa färdsätt till kollektivtrafiken.

Känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber ska du
inte heller träffa andra människor. Gå inte till jobbet, skolan, förskolan eller affären. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra.

Du som är vuxen och bor med någon som har covid-19 kan bli
rekommenderad att stanna hemma i sju dagar även om du inte har
symtom.

På 1177 vårdguiden finns mer information om när du ska stanna
hemma.

Att vi alla tar ansvar, gör stor skillnad.