2020 års kultur-, ledar- och idrottsstipendiater utsedda

Stort grattis till årets stipendiater! Utdelningen av priser sker i samband med kulturfestivalen Vårskrik 15-16 maj.

Kommunstyrelsen beslutar årligen att utse person och/eller förening till Kultur-, ledar- och idrottsstipendium. För samtliga stipendier gäller att personen är född, bosatt eller verksam i Hällefors kommun eller att föreningen är verksam i kommunen.

Årets Kulturstipendium

Årets kulturstipendium går till Gunilla Josefsson och Alf Wikström Bredsjö kultur-kooperativ. Kulturkooperativet med Gunilla och Alf i spetsen har i många år verkat med ett brinnande engagemang för framförallt människor i glesbygd. Från evenemang till odlingscirklar och lagnings cafè. Med kulturen som verktyg, en bredd i kulturutbudet och med hållbarheten som viktig ingrediens har man ”hållit i och hållit ut” med stort tålamod i en föränderlig omvärld.

Årets Ledarstipendium

Årets ledarstipendium går till Lennart Wall, Grythyttans IF. Lennart är en av många fantastiska ”eldsjälar ” som oavsett tid på året, väder, vardag eller helg ställer upp för sitt lag. I semestertider och hela sommaren så är det han som finns där för dem som är hemma och vill träna. Lennart tränar och brinner för ”sina gubbar” som han kallar sitt P10 lag för. Från hela laget med föräldrar: ”Vad gjorde vi utan vår tränare Lennart Wall”?

Årets Idrottsstipendium

Årets idrottsstipendium går till Sikfors ryttarsällskap som har ett stort engagemang för att lyfta hästsporten i kommunen. Föreningen har med sitt driv ökat antalet medlemmar och också ökat de egna aktiviteterna för invånarna där man i samverkan med bl a andra föreningar, erbjudit kostnadsfri ponnyridning och tömkörning för barn och unga. I framtiden vill Sikfors Ryttarsällskap erbjuda ridning för barn och unga med funktionsnedsättning och bidra till ökad fysisk rörelse bland kommunens invånare, med hästen i fokus.