Årets stipendiater utsedda

Person håller i fyra lila tulpaner

Nu har kommunstyrelsen beslutat vilka personer som får årets kultur-, ledar- och idrottsstipendium. Stort varmt grattis till alla stipendiater!

Årets Kulturstipendium

Årets kulturstipendium går till sångerskan och låtskriverskan Angelica Carlsson. En målmedveten talang som skriver och släpper sina egna låtar på olika sociala plattformar. Angelicas driv och engagemang för att utvecklas visar sig genom bl a låtskrivarutbildning i Stockholm i somras, där värdefulla kontakter knöts och deltagande i olika talangtävlingar runt om i Sverige. Trots sina unga år har också Angelica initierat och genomfört två ”Må bra galor” i Hällefors, för välgörenhet.

Årets Ledarstipendium

Årets ledarstipendium går till Jan Skogh, Jägarförbundet Hällefors. Många unga nybörjare kommer ihåg ”prova på” verksamheten under somrarna, friluftsdagar och inte minst” jakttillfällen för unga nyfikna” som Jan är- och har varit uppskattad ledare för. Jaktskyttet är det primära men minst lika viktigt är de många naturupplevelserna med den obligatoriska avslutande grillningen. Eldsjälen Jan Skogh har också initierat prova på tillfällen för damer som varit mycket uppskattade.

Årets Idrottsstipendium

Årets idrottsstipendium går till Dennis Olsson Hällefors Motorklubb. Hällefors MK har fostrat många talanger och Dennis är en av dem. Vann sprintserien för B-förare och genom vinsten väntar tävlingar mot äldre och mer rutinerade förare i A-klassen. Dennis är på god väg i karriären och förutom de många idrottsliga framgångarna är han också en fin ambassadör för sin förening och för Hällefors genom sitt ödmjuka och hjälpsamma sätt.

Uppdaterad 24/3 2021 08.20.22