Hällefors kommuns logotyp
Träd i flera färger med texten Pihlskolan till höger
Hällefors kommuns logotyp
Träd i flera färger med texten Pihlskolan till höger
Blå krona med texten TEKNINK COLLEGE under

Industritekniska programmet

På industritekniska programmet (IN) utvecklas dina kun­skaper för arbete inom industriell produktion och andra områden inför arbetslivet. Programmet är yrkes­förberedande och ger dig kompetens inom tillverkning, underhåll och service som efterfrågas i branschen.

Utbildningen sker i nära samarbete med näringslivet i närområdet. Du har därför goda möjligheter att utveckla dina yrkeskunskaper under flera perioder av arbetsplats­förlagt lärande, APL. Under din APL lär du dig yrkeskulturen och blir en del av gemenskapen på en arbetsplats.

IN på Pihlskolan ger följande fyra inriktningar och program­fördjupningar:

Underhållsteknik efterfrågas allt mer av företagen inom industrin. Här får du chansen att lära dig allt om service och underhåll genom både teoretiska och praktiska kurser. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som underhållstekniker.

Här får du vara med och lära dig hur stålet blir till och hur det vidareförädlas genom valsning och värmebehandling. De praktiska kurserna får du vid något av de stålföretag som vi samarbetar med. Efter utbildningen kan du arbeta som operatör inom stålindustrin.

Inom området CNC-teknik får du kännedom och lär dig hantera olika styrsystem, verktyg för skärande bearbetning samt olika maskintyper. Som CNC-tekniker kommer du efter utbildningen vara färdig maskinoperatör.

Som svetstekniker får du möjlighet att lära dig olika metoder som finns inom svetsning till exempel MMA, MIG/MAG, TIG och lödning/skärning. Utbildningen passar dig som vill studera vidare till IW (licenssvetsare).

Behörighet till högskola eller universitet

Om du dessutom vill bli behörig att läsa på högskola eller universitet kan du läsa till de kurser som behövs. Boka ett samtal med vår studie- och yrkesvägledare som gärna berättar mer.

Partners och samarbeten

Utbildningen i karaktärsämnen utförs av Rinman Education AB. Deras lokaler är utrustade med den maskinpark som behövs för utbildningen. Du hittar den på industriområdet på OVAKO. Om du vill veta mer om Rinman Education kan du besöka deras sajt.

Rinman Education AB

I samverkan med Teknikcollege certifieras vår industritekniska utbildning för att matcha den mot företagens framtida kompetens­behov. Du kan läsa mer om Teknikcollege på deras sajt.

Teknikcollege: Student

Programstruktur

Senast uppdaterad

Kontakt­information

Hällefors kommun, 712 83 Hällefors

0591-641 95