Hällefors kommuns logotyp
Hällefors kommuns logotyp

Kommunprofiler på länsmiddag

I fredags ägde länsstyrelsens årliga länsmiddag rum på Örebro slott. Hällefors kommun representerades av kommunstyrelsens ordförande Cecilia Albertsson, tillsammans med vice ordförande Lars-Göran Zetterlund. Årets medbjudna gäster var Carl Johan Granqvist, Sara Staffare och Marie Dahlgren.

Landshövding Lena Rådstrsöm Baastad bjuder varje år in länets alla kommunstyrelseordföranden tillsammans med profiler från respektive kommun till en länsmiddag. I fredags ägde årets länsmiddag rum på Örebro slott. Hällefors kommun representerades av kommunstyrelsens ordförande Cecilia Albertsson tillsammans med vice ordförande Lars-Göran Zetterlund.

Årets gäster

Årets medbjudna gäster var Carl Johan Granqvist, Sara Staffare och Marie Dahlgren med motiveringen att:

"de alla är exemplariska ambassadörer för Hällefors kommun och passionerade förespråkare för det lokala näringslivet, en hållbar framtid samt en blomstrande landsbygd samt

Marie Dahlgren, för närvarande vice VD på Loka Brunn och Grythyttans Gästgivaregård, är en nyckelperson för sysselsättningen i kommunen. Dessa anläggningar utgör inte bara viktiga arbetsplatser för ungdomar och nyanlända svenskar, utan under Maries ledarskap har de även blivit pionjärer inom hållbarhetsarbete. Hon har varit drivande i att få hotellens hållbarhetsarbete certifierat enligt ISO26000, vilket markerade dem som de första i Sverige att uppnå denna milstolpe. Dessutom har Marie varit en kraft bakom restaurangbranschens första avtal om gymnasiala lärlingsanställningar.

Carl Johan Granqvist och Sara Staffare är andra framstående individer som berikar vår kommun. De bedriver ekologiskt jordbruk med mjölkfår, gårdsmejeri, ostcafé och bondgårdsbistro i Bredsjö, tillsammans har de framgångsrikt utvecklat familjeföretaget, som har mottagit flera utmärkelser för sina högkvalitativa ostar. År 2019 utsågs de till årets matentreprenör i Örebro län och året därpå till årets fårföretagare 2020. Inte minst har de också blivit nominerade till Änglamarkspriset 2023."

Läs mer om middagen på www.lansstyrelsen.se

6 personer från Hällefors kommun, 3 män och 3 kvinnor, framför Örebro slott

Från vänster: Lars-Göran Zetterlund, Carl Johan Granqvist, Sara Staffare, Cecilia Albertsson och Marie Dahlgren med sin man Johan Dahlgren.