Hällefors kommuns logotyp
engelsk
Finsk

Stipendier

Kommunstyrelsen beslutar årligen om utdelning av idrotts-, kultur- och ledarstipendium till person och/eller förening. För samtliga stipendier gäller att personen är född, bosatt eller verksam i Hällefors kommun eller att föreningen är verksam i kommunen.

Idrottsstipendium 5000 kronor

Stipendiet är avsett att uppmuntra individ/förening som befinner sig i utvecklingsskedet av sitt idrottsliga utövande, där inte bara den individuella prestationen är avgörande, utan där även egenskaper såsom god förebild och kamrat ska väga tungt.

Kulturstipendium 5000 kronor

Stipendiet är avsett att uppmuntra individ/förening som befinner sig i ett utvecklingsskede av sitt konstnärliga utövande.

Ledarstipendium 5000 kronor

Stipendiet är avsett för ledare verksam inom föreningsliv/fritidsverksamhet i kommunen och som genom sitt arbete visar dokumenterad skicklighet och lämplighet att leda och fostra ungdomar.

När delas stipendierna ut?

Utdelning av stipendierna sker vid kulturdagarna Vårskrik i maj 2019.

Stipendiater 2019

Följande stipendiater blev utsedda av kommunstyrelsen 2019.

Ledarstipendium, Hussein Abdulgadir, Hällefors Kultur- och integrationscenter

Hussein är en stolt ordförande och Hälleforsare som vill vara med och skapa mötesplatser för integration. Genom bland annat det årliga arrangemanget ”Barnens dag” inbjuds alla i Hällefors till lek, glädje och gemenskap på sommarlovet. En dag som lovordats av Hällefors invånare men också uppmärksammats även utanför kommunen. Hussein brinner för barn och unga och vill verkligen vara med och göra skillnad.

Kulturstipendium, Ellen Mulderij-Rudy Hobbenschot

Ellen och Rudy har bidragit till ”öppna landskap” genom sitt arbete med naturbetesdrift, främst i Hjulsjö men också i Grythyttan och Hällefors.. De öppna kulturmarkerna har medfört att kulturlämningar synliggjorts och besöks av såväl kommunens invånare som andra besökare. Det kulturgeografiska värdet och inte minst restaureringen av markerna har gjort att det av Länsstyrelsen klassats som biologiskt värdefulla.

Idrottsstipendium, Nellie Höök, Folkrace

Nellie har utsetts till Mellansveriges bästa tjejjunior och också utsetts till årets juniortjej i folkrace av Västra bilsportförbundet. Nellie är inte enbart uppskattad för sina fina resultat utan också för sin mekaniker kunskaper och som en fin kamrat. Folkrace är en tävlingsklass inom bilsportförbundet där tjejer tävlar mot killar och Nellie är och vill vara en bra förebild för andra. Hällefors kommun passar samtidigt på att önska Nellie lycka till nu när hon nu ska mäta sina krafter i seniorklassen.

Formulär för nominering av stipendiater

Nominera en kandidat genom att fylla i din kandidat och motivering i formuläret nedan. Sista dagen för nominering av stipendiater är söndag 10 mars 2019. 

Alla fält i formuläret måste fyllas i. 

Kontaktuppgifter till den nominerade person/förening
Den nominerades anknytning till Hällefors * (obligatorisk)
Den nominerades anknytning till HälleforsVilket stipendium * (obligatorisk)
Vilket stipendium
Dina kontaktuppgifter du som nominerarKontakt

Kicki Johansson, kultur- och fritidschef Telefon: 0591-641 42
E-post: kicki.johansson@hellefors.se

Behandling av personuppgifter

Hällefors kommun behöver dina personuppgifter som din förenings kontaktperson för att kunna besluta om bidrag och stipendier, nå ut med information, bjuda in till föreningsaktiviteter och föreningsträffar.

Hällefors kommun behandlar dina personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning. Dina person­uppgifter kommer att sparas hos kommunen i enlighet med gällande lagstiftning, vilket ibland innebär att personuppgifter sparas för all framtid.

Hällefors kommun kommer att dela dina personuppgifter vid förfrågningar från allmänheten, mass­media (tidningar, radio, tv) och till olika bidragsgivare vid redovisningar av utbetalda föreningsbidrag.

Personuppgiftsansvarig är kommunstyrelsen. Om du vill ha information om de uppgifter Hällefors kommun har om dig, begära rättelse, lämna invändningar eller annat, har du rätt att
kontakta kommunen. Enklast görs det på kommun@hellefors.se.

Du når vårt dataskyddsombud på dataskydd@hellefors.se.

Tillsynsmyndighet är Datainspektionen.

Hällefors kommun, Sikforsvägen 15, 712 83 Hällefors | 0591-641 00 | org.nr: 212000-1942 | kommun@hellefors.se