Stöd och rådgivning

Hällefors kommun strävar efter ett nära samarbete och en god dialog med de lokala företagarna och näringslivs­organisationerna. Här har vi samlat en lista med organisationer som kan ge dig som företagare i kommunen stöd och rådgivning.

ALMI är en organisation med uppgift att bidra till näringslivets utveckling.
ALMIs webbplats

Arbetsförmedlingens stöd riktar sig till dig som är arbetslös och som har förutsättningar för att starta en egen verksamhet.
Arbetsförmedlingens webbplats

Business Region Örebro är ett partnerskap mellan elva kommuner i Örebro län; Askersund, Hallsberg, Hällefors, Karlskoga, Kumla, Laxå, Lekeberg, Lindesberg, Ljusnarsberg, Nora och Örebro. Region Örebro län är ägare.

businessregionorebro.se

Coompanion ger rådgivning kring kooperativt företagande, det vill säga samverkan i företagsformen ekonomisk förening.
Coompanions webbplats

Kungsvägen 34, 691 31 Karlskoga
www.foretagarna.se

En lokal förening med syftet att stärka företagarna i Hällefors kommun.
www.foretaghellefors.se

Handelskammaren i Bergslagen har ett extra starkt fokus på frågor och aktiviteter som är viktiga för medlemmarna i Lindesberg, Ljusnarsberg, Nora och Hällefors.
handelskammarenmalardalen.se

Länsstyrelsen arbetar med företagsstöd, med innovationsfinansiering och företagsutveckling i landsbygdsområden.
Länsstyrelsens webbplats

Nyföretagar­centrum Bergslagen ger dig personlig, kostnadsfri, konfidentiell och objektiv rådgivning om du funderar på att starta företag eller precis har startat. De är experter på företagande och efter deras rådgivning är du väl förberedd för livet som egenföretagare.

Nyföretagarcentrum Bergslagen erbjuder nyföretagarrådgivning i de fyra Bergslagskommunerna Hällefors, Lindesberg, Ljusnarsberg och Nora.

www.nyforetagarcentrum.se/bergslagen

Samhällsbyggnad Bergslagen är en gemensam nämnd-, och förvaltningsorganisation som ansvarar bland annat för ärenden som gäller bygglov, men som dessutom arbetar med naturvård, fysisk planering, trafikfrågor, energirådgivning samt kart-, och mätningsverksamhet.
Samhällsbyggnadsförvaltningen

Köpmangatan 23–25, 702 23 Örebro Telefon: 019-19 57 00,
www.svensktnaringsliv.se

Köpmangatan 23–25, 703 23 Örebro
www.ungforetagsamhet.se

På verksamt.se/orebrolan kan du hitta kontaktuppgifter till den organisation eller rådgivare som bäst kan hjälpa dig utifrån din situation och dina behov.

verksamt.se/orebrolan

Örebro universitet (OrU) erbjuder ca 900 fristående kurser samt 67 utbildningsprogram på grundnivå och 25 program på avancerad nivå.
Örebro universitets webbplats

Sidan är uppdaterad 1/9 2020 11.58.35